Dit ben ik

Ik ben Manuela, inmiddels de 50 gepasseerd en woonachtig in Brabant namelijk in Zundert, dit ligt tussen Breda en Antwerpen (België). Zundert is o.a. bekend van de geboorte plaats van Vincent van Gogh, van werelds grootste Dahlia Corso en de vele boomkwekerijen.

Ik ben ruim 17 jaar actief met honden en bij iedere hond kreeg ik weer andere inzichten. Inmiddels heb ik al vele opleidingen, lezingen, seminars e.d gevolgd.

Ik ben bij 2 reddingshondengroepen instructeur. Ik kijk per hond wat hij of zij nodig heeft om tot inzetniveau te komen. Geen enkel traject is hetzelfde. Verder gaat 1 van mijn honden mee naar "kwispellezen".

Nadat wij ons bedrijf verkocht hadden ben ik mij meer gaan focussen op mijn hobby, namelijk het werken met honden en het coachen van de eigenaren. Ik weet van te voren niet wat ik met een hond ga doen, dat komt vanzelf binnen op het moment dat ik in contact ben met de eigenaar en de hond. Iedere hond is anders.

Omdat mijn ene hond steeds meer stress ging ervaren tijdens het autorijden ben ik op zoek gegaan naar een mogelijke oplossing. Ik kwam toen uit op DSDR therapie, dit wilde ik heel graag proberen. Ik werd heel enthousiast van de filmpjes die ik zag omdat  het een hele diervriendelijke manier is. Tjalfie heeft een aantal sessie bij Ninette gehad en ligt nu weer ontspannen in de auto.

Omdat ik al hondencoach was leek het mij een mooie aanvulling om DSDR therapeut te worden en ben ik gestart met de opleiding. Ik heb een aantal mooie trajecten kunnen begeleiden tijdens mijn opleiding. Nu ik mijn certificaat heb wil ik mij vooral gaan focussen op het werk als DSDR therapeut om zoveel mogelijk honden met angst, stress en/of trauma te kunnen begeleiden zodat het leven voor zowel de hond als de eigenaar weer aangenamer wordt.

Dit ben ik, Manuela
Ondertekenen overeenkomst opleidong DSDR

Mijn honden

Mijn eerste hond Cita, een Franse Bulldog, bleek na een gehoortest compleet doof te zijn.

Daardoor ben ik met lichaamstaal en gebarentaal gaan werken.

Wat was het ineens rustig in huis, je hoefde niet te roepen dat hij iets niet mocht, maar je moest er naar toe gaan.

Soms "luisterde" deze hond beter dan een horende hond.

Cita dove Franse bulldog

Mijn 2e hond Byco, was wederom een Franse Bulldog.

In de ras standaard staat dat ze eigenwijs zijn, maar dit liet ik niet zomaar gebeuren, het is het gemakkelijkste om te zeggen als een hond iets niet doet dat dat in het ras zit.

We hebben behendigheid gedaan en we behaalde zelfs een 2e plaats tijdens een wedstrijd.

Byco Franse bulldog

Mijn 3e hond Kaya, was een American Staffordshire Terrier, met haar ben ik in de reddingshondsport terecht gekomen.

Ze was zeer atletisch gebouwd en zocht het liefste in puingebieden.

Het was een moeilijk trainbare hond omdat ze niets voor speeltjes of voertjes deed, maar toch heb ik met haar mooie resultaten behaald zowel nationaal als internationaal.

Kaya Amerikaanse Stafford reddingshond

Mijn 4e hond Tjalfie, is een Labrador, met hem ben ik ook door gegaan in de reddingshondenwereld maar hij is opgeleid om mee op inzet te gaan.

Als er vermiste personen zijn worden wij ingezet om te helpen zoeken.

Verder is hij opgeleid als Therapie hond bij Happy Tails, regelmatig zijn er sessie bij de bibliotheek, kinderen die niet graag lezen of moeite hebben met lezen, lezen dan 6 weken 1x per week aan hem voor. Zodat ze het lezen weer leuk gaan vinden.

Tjalfie Labrador reddingshond en therapie hond

Mijn 5e hond Bodi, is ook een Labrador, hij heeft een grote werklust en is wederom opgeleid tot reddingshond, hij heeft inmiddels meerdere inzetten gehad.

Dit is een zeer gevoelige hond en pikt alle soorten energieën op, van deze hond heb ik inmiddels al veel geleerd en ben ik nieuwe paden ingeslagen.

Bodi Labrador reddingshond